© Rootsville.eu

Leslie Pintchik (US)
tiltle: Prayer For What Remains
music: Jazz
release date: september 13, 2024
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Leslie Pintchik

© Rootsville 2024


Voordat Leslie Pintchik aan een carrière in de jazz begon, behaalde ze een Master of Philosophy-graad in zeventiende-eeuwse Engelse literatuur aan Columbia University. Ze verscheen voor het eerst in de jazzscene van Manhattan in een trio met de legendarische bassist Red Mitchell bij Bradley's, en in de daaropvolgende jaren vormde Pintchik haar eigen trio dat regelmatig optreedt op jazzlocaties in New York City en de East Coast. Haar trio was een van de vier finalisten in de Cognac Hennessy Jazz Search, gehouden in de Bottom Line in New York City.

In een persoonlijke noot die volgt op de liner notes van haar nieuwe album, Prayer for What Remains, schrijft pianist/componist Leslie Pintchik dat het titelnummer “geïnspireerd was door een foto gemaakt door oorlogsfotograaf Joseph Eid. Daarin zit een man die een pijp rookt in Aleppo, Syrië, in zijn gebombardeerde slaapkamer naar muziek te luisteren op een handmatige grammofoon die zonder elektriciteit werkt. Een tragisch beeld van oorlog.

Toen ze in de studio luisterde naar de weergave van ‘Prayer for What Remains’, zei Pintchik dat ze vooral ontroerd was door het optreden van de muzikanten die ‘zo trouw aan de emotionele kern van het deuntje speelden’. En ze voegt eraan toe: “Een speciale shout-out naar Steve Wilson vanwege de tederheid waarmee hij de tegenmelodie speelde, en vanwege de hartstochtelijke terughoudendheid en schoonheid van zijn solo.”

De nieuwe opname van Pintchik toont haar gaven als pianist, componist en arrangeur, en bevat acht van haar originele deuntjes, samen met een cover van Joni Mitchell en één van de Beatles. Net als op haar vorige albums presteert Pintchik met een tegelijk delicaat en robuust tintje: strelende ballades als 'Private Moment', zich verdiepend in harde funk op 'Just Sayin'' en 'Request Denied!', en swingend van bruisen op 'Over Easy”, terwijl ze geniet van uitzonderlijke steun van haar oude bandleden, bassist Scott Hardy en drummer Michael Sarin, en nauwe medewerkers Satoshi Takeishi op percussie en speciale gast Steve Wilson op saxofoon.

tracks:

1) Prayer for What Remains (4:38) (Leslie Pintchik)
2) Later Than We Thought (5:12) (Leslie Pintchik)
3) Request Denied! (3:51) (Leslie Pintchik)
4) Private Moment (5:04) (Leslie Pintchik)
5) Over Easy (6:02) (Leslie Pintchik)
6) I Will (4:44) (John Lennon / Paul McCartney)
7) Banquet (5:28) (Joni Mitchell)
8) Open Secret (3:51) (Leslie Pintchik)
9) Grief (4:14) (Leslie Pintchik)
10) Just Sayin' (live) (4:54) (Leslie Pintchik)